top of page
 • Szerző képeVeronika Nagy

10 ötlet az egyedi homokrítushoz

Frissítve: 2020. febr. 7.

A homokrítus az egyik legnépszerűbb összetartozási rítus. A pár mindkét tagja egy-egy kisebb üvegkehelyből színes homokot önt egy nagyobb, közös kehelybe úgy, hogy a színekből rétegeket hozzanak létre. A nagy kehely házasságukat, a homokkristályok egyesítése pedig életük összefonódását szimbolizálja. Ez a rítus jó választás, ha a szertartásotokról maradandó emléket szeretnétek, amelyet akár az otthonotokban dísztárgyként ki is állíthattok. Szabadtéri esküvőkre is szívesen ajánljuk, hiszen nem kell aggódnotok a szél miatt, és a színes homok a vendégek számára is látványosabb, mint például a gyertya lángja.


Hogyan tehetitek személyessé a homokrítust?

 1. Kagylókat gyűjtötök, ha tengerparton jártok? Szerettek együtt főzni, sörözni, teázni, pezsgőzni? Kerámiáztok, serlegek sorakoznak a polcaitokon, vagy növényeket nevelgettek? Kelyhek helyett használjatok a kiöntéshez olyan edényeket, melyek a ti saját történetetekhez kapcsolódnak.

 2. Öntsétek a homokkristályokat speciális képkeretbe, homokórába vagy gravírozott vázába.

 3. Válasszatok olyan homokszíneket, melyek számotokra fontos tulajdonságokat, eseményeket, helyszíneket jelképeznek.

 4. Dekorhomokot gyönyörű színekben kaphattok, de a rítus nem csak ezekkel mutat jól. Használhattok számotokra különleges jelentőséggel bíró homokot vagy földet a szülői ház kertjéből, gyerekkorotok vagy kedvenc nyaralásaitok helyszínéről.

 5. A kiöntőedényekbe akár mintát is kérhettek a színes dekorhomokból, például szülőhazátok zászlaját.

 6. Kérjetek tőlünk csakis rólatok szóló kísérőszöveget: számotokra mit jelent ez a rítus, miért ezeket a színeket választottátok, milyen egyedi vonásaitokat kívánjátok ezzel szimbolikusan egyesíteni...

 7. Mondjátok el egymásnak fogadalmatokat rendhagyó helyen, itt, a rítus előtt.

 8. Vonjátok be szüleiteket, gyermekeiteket is a rítusba - váljon igazi családi eseménnyé ez a szertartáselem.

 9. Kombináljátok a homoköntést más rítusokkal. Milyen szép lehet együtt például a szalagrítussal vagy a gyertyarítussal!

 10. További lehetőségekért keressetek minket bátran!85 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page