top of page
  • Szerző képeAndrea Kovács

Módszerünk háttere

Frissítve: 2023. jan. 14.

A kollégák és a párok visszajelzése alapján azt halljuk, hogy a szakmai munka, ami egy Your Story Ceremony szertartás mögött áll egyedülálló a magyar esküvő piacon. Ebben a blog bejegyzésben szeretnénk bemutatni nektek a YSC ideológiai hátterét, hogy lássátok, milyen célok vezérelnek minket a ti szertartásotok kialakításakor.

A modern szertartás

A régi hagyományos közösségek időt szántak az ünnepre. Ünnepeltek, hogy megjelenítsék és átéljék az összetartozást, a megújulást és az erővel telítődést. Ma is erre a kapcsolódásra vágyunk, amikor ünneplünk. Hogy elmerülhessünk a jelentős eseményekben a hozzánk legközelebb állók társaságában.


Hogy érezhessük, hogy fontos, ami velünk történik, hogy fontosak vagyunk egymásnak. Így válik az esemény valódivá, megtörténtté: ha van, aki látja, hallja, és velünk együtt éli át.



Az ünnepet közösen alkotjuk:

jelenlétünkkel, figyelmünkkel, tetteinkkel, az ünnepnek szentelt idővel. Lelassulunk, hogy helyet találjunk és jelentőséget adjunk az eseménynek életünk teljességében. Egyszerre tekintünk vissza, merülünk el a jelenben, és nézünk előre. Teremtünk: családi múltat, melyre támaszkodni lehet, és családi jövőt, mely vonz és reményt ad. Rítusokkal, szertartással zárjuk le a régit, és helyezkedünk bele az újba. Mi szertartásvezetőként kísérünk titeket életetek jelentős eseményein a ráhangolódástól az ünnepig.


Történetmesélés


Minden párnak, minden családnak megvan a maga története: tele örömmel, sikerekkel, de nehézségekkel, tanulságokkal is. Mi ezt a történetet keressük, és formáljuk szertartássá. Történeteteket úgy írjuk meg, hogy az számotokra is különleges legyen. Ahogyan még sosem gondoltatok rá. Pátosz és klisék nélkül, melegséggel, természetesen és őszintén.


Veletek együtt gondoljuk újra a hagyományokat, és teremtünk új szokásokat - a ti saját családi rituáléitokat. Hisszük, hogy minden szertartás közösségi élmény, és mindig mindannyiunkról szól. Arról, aki épp a középpontban áll, és arról is, aki szemtanúja az eseményeknek. Mi olyan történeteket írunk, hogy a vendégek is úgy hallgathassák, és úgy élhessék át, mint ami róluk is mesél. Mert tudjuk, hogy a jól megírt, jól elmesélt történetekkel válik közössé a múlt, mélyebbé a kapcsolódás, gazdagabbá az élet.


Köszönet a képekért:

@milanracmolnar

@wendlpeter




20 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page