top of page

Szertartás Your Story Ceremony-módra

Egyedülálló szertartásokat vezetünk - ez a küldetésünk. És ígér hasonlót megannyi szertartásvezető. De hogyan teszünk mi egyedülállóvá minden szertartást? Mi mindent kínálunk ahhoz, hogy szertartásotok egyedi, személyre szabott és igazán különleges legyen?



A szertartás menete - hagyományos vagy kreatív?

A folyamat kezdetén bemutatjuk, hogy milyen sokféle elemből állhat össze a szertartásotok, és azok általában milyen sorrendben követik egymást. Választhatjátok például a “hagyományos” menetrendet. Ekkor az első kérdés, hogy milyen hagyományt követnétek.

  • A magyarországi anyakönyvi hivatalok esküvői szertartásainak menetét?

  • Vagy amit az amerikai, esetleg angol filmekben láttatok?

  • Netán a templomi szertartás jelenti számotokra a hagyományt?

De tervezhetünk nektek különleges menetrendet is az elemek sorrendjének felcserélésével, egyes elemek kihagyásával, valamint Magyarországon még ritkán látott, és új, közösen kitalált szertartáselemek beépítésével is.


A szertartás elemei

Minden esküvői szertartás egy sor előre meghatározott eseményből - azaz rítusok sorozatából - áll. A legfontosabb mindig az “Igen”-ek kimondása és a gyűrűhúzás, és ezt olyan rituális elemek egészíthetik ki, mint az egymásnak tett fogadalmak, az összetartozás rítusa vagy a szülőköszöntés. Talán ezek a legnépszerűbb, legismertebb események, melyekkel szinte minden szertartáson találkozhatunk. Ennél azonban jóval több lehetőségetek van, ha egyedülálló ceremóniára vágytok.

  • Kezdődjön például úgy a szertartás, mint egy kiállításmegnyitó? Vagy mint az Igazából szerelem esküvőjelenete, ahol az egész násznép énekel?

  • Szeretnétek, hogy a vendégeitek is aktív résztvevői legyenek a szertartásnak, és egy percig se unatkozzanak?

  • Rendhagyó módon köszöntenétek a szüleiteket?

  • Egy barátotok énekelne, táncolna, festene a szertartás egy pontján?

  • Esetleg hamarabb lettetek szülők, mint házastársak, ezért gyermekeiteket is szeretnétek bevonni a szertartásba?

  • Meglepnétek egymást a szertartáson, de nem tudjátok, hogyan?

Találjunk ki együtt egy még sohasem látott szertartást!


A szertartás szövegkönyve

Az elemek meghatározása után találkoztok először a szertartás szövegével.

  • Klasszikus csomag esetén bőséges szövegkínálatunkból ti választhatjátok ki a stílusotokhoz illő megfogalmazásokat. Tehát ahány pár, annyi variációs lehetőség - így lesz a legegyszerűbb csomagunk is egyedi és személyre szabott.

  • Prémium csomag esetén először megismerjük a történeteteket, majd az az alapján rátok szabott szövegkínálatunkból ti választhatjátok ki a stílusotokhoz illő megfogalmazásokat. Szertartásotok részeként emellett egyedülálló módon meséljük el a történeteteket. Ezután veletek együttműködésben finomítjuk a szövegkönyvet, amíg csak kívánjátok.

  • Deluxe csomag esetén először beszélgetünk veletek, majd minden elemében egyedi szöveget írunk nektek a ti gondolataitokra, mondataitokra építve. Emellett egyedülálló módon meséljük el a történeteteket, amely a szertartásotok egészét átszövi. Végül pedig veletek együttműködésben finomítjuk a szövegkönyvet, amíg csak kívánjátok.


A ti történetetek

A kedvenc részünk! Ha a Prémium vagy a Deluxe csomagot választjátok, a szertartásban kiemelt helyet kap a ti saját történetetek. Hogyan ismerkedtetek meg, melyek a kapcsolatotok meghatározó élményei, hogyan történt az eljegyzés, mik a közös terveitek, vágyaitok - csak néhány a kérdések közül. Ilyenkor nemcsak az eseményekre figyelünk, hanem a kimondott szavaitokra és a kimondatlan hangulatokra is, meg a fordulópontokra, melyek egymás felé vezettek titeket. Egy-két kérdés talán meg is lep majd benneteket - talán sosem néztetek még magatokra olyan szemmel, ahogyan mi tekintünk rátok. Ezután írunk. Mindannyian kicsit máshogy, de mindannyian pátosz és klisék nélkül, melegséggel, természetesen és őszintén. Rólatok, nektek, úgy, hogy az számotokra is különleges legyen, ahogyan még sosem gondoltatok magatokra. Történeteinkből részleteket olvashattok honlapunkon itt, illetve időről időre Instagram-oldalunkon is.

További inspirációért keressetek minket, és találkozzunk egy foglalási kötelezettségtől mentes, ismerkedős és tájékoztató beszélgetésen, hogy megbizonyosodjatok róla, hogy tényleg olyan szertartást szeretnétek-e, amilyet mi a Your Story Ceremony-val kínálunk.

127 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page